Alles over de Chromecast 4 (codenaam Sabrina)

Er gaan veel geruchten over een volgende generatie Chromecast, maar bevestiging over een Chromecast 4 vanuit Google is er nog altijd niet. De sterkste geruchten beschrijven een Chromecast die niet langer via een smartphone of tablet bediend wordt, maar een afstandbediening zou krijgen. Op het apparaat zou Android TV moeten gaan draaien, waarmee je een veelzijdiger streamer zou krijgen. Wat specificaties betreft zou je moeten denken aan een evolutie van de huidige Chromecast Ultra.

Of huidige goedkopere Chromecast dan nog blijft bestaan is een vraag die niet beantwoord wordt. We zullen het pas zeker weten als er nieuws vanuit Google zelf komt. Tot die tijd blijft het bij speculatie.

UPDATE juni 2020

Inmiddels zijn er beelden van de nieuwe Chromecast in handen van XDA-developers waaruit blijkt dat het nieuwe apparaat inderdaad de functies heeft die eerder al in het geruchtencircuit rondgingen. De codenaam is Sabrina en de prijs zou rond de 80 dollar moeten worden. Dat lijkt mij een redelijke prijs voor een volwaardig Android TV apparaat. Het zou goed kunnen dat Google dit nieuwe apparaat binnen het Nest ecosysteem gaat uitbrengen gezien de link die er gemaakt wordt met onder andere de Nest deurbel.

Bewegende beelden van het apparaat en de interface zie je in onderstaande video (kijktijd ongeveer 3 min.)

Wanneer komt de Chromecast 4 uit?

Een releasedatum is nu nog niet bekend. Zodra er meer bekend wordt over de nieuwe chromecast, zal deze pagina verder aangevuld worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.