De 5 beste Kodi addons in 2021

  • door

Kodi is mijn favoriete software om films en series te streamen van mijn NAS naar mijn televisie. Maar er zijn ook nog veel addons waarmee je legaal(!) toegang krijgt tot oneindig veel video’s en muziek. Aangezien er de afgelopen tijd veel vraagtekens zijn bij de legaliteit van Kodi, wil ik hierbij mijn 5 beste kodi addons met jou delen. En uiteraard zijn deze allemaal volledig legaal!

Ben je nieuw met Kodi? Lees dan eerst: Kodi bibliotheek instellen voor films en series.

1. Spotify – beste Kodi addon voor muziek streamen

Spotify - beste Kodi addon voor muziek streamen

Mijn favoriete muziek streaming app is toch wel Spotify en via deze add-on heb je ook in Kodi toegang tot al je muziek en playlists. Deze addon vind je niet in de standaard repository, maar is wel door een lid van de Kodi community gebouwd. De link naar de juiste repository vind je in dit topic. De interface sluit verder naadloos aan op wat je van Kodi gewend bent.

Let op: je moet wel een Spotify Premium-account hebben, anders werkt de addon niet.

2. YouTube – beste Kodi addon voor video streamen

YouTube - beste Kodi addon voor video streamen

YouTube kent natuurlijk iedereen en er is dan ook een prima addon voor Kodi beschikbaar via de officiële repository. Op die manier kun je ook via Kodi je favoriete kanalen en vloggers volgen!

3. Twitch – beste Kodi addon voor game streams

Twitch - beste Kodi addon voor game streams

De laatste jaren is het steeds populairder geworden om online mee te kijken met bekende gamers. Er zijn online competities die nu al serieuze kijkersaantallen trekken, meer dan sommige sporten op tv! Als je inlogt op je Twitch account heb je direct toegang tot al je favoriet game streamers. Deze addon is beschikbaar in de officiële repository.

4. Soundcloud

Soundcloud

Soundcloud wordt door veel DJ’s en artiesten gebruikt om muziek en nieuwe mixes te delen, maar ook voor veel verschillende podcasts kun je hier terecht. Je kunt deze addon ook zonder account gebruiken, maar met een account kun je je luisterhistorie bijhouden en favorieten opslaan. Deze addon is beschikbaar in de officiële repository.

5. ROM Collection Browser – beste Kodi addon voor retro gaming

ROM Collection Browser – beste Kodi addon voor retro gaming

De grootste toevoeging die met Kodi 18 werd meegeleverd is de ondersteuning voor retro game emulators. Als je al een collectie met ROM’s en emulators hebt, kun je die vanaf nu direct vanuit Kodi opstarten. Zo kun je dus relaxt vanaf de bank je favoriete retro games spelen. Deze addon is beschikbaar in de officiële repository.

Hoewel deze addon zelf niet illegaal is, zijn game roms wel een grijs gebied. Er is regelmatig discussie over de legaliteit van roms, zelfs als de originele uitgever niet meer bestaat. Eigendomsrechten vervallen niet zomaar, dus let daar op! Gebruik bij voorkeur alleen roms van spellen die je ook daadwerkelijk in je bezit hebt.

Zoek je nog een handige manier om Kodi op je tv te gebruiken? Lees dan ook: Kodi op je tv afspelen, hoe doe je dat?

Conclusie

Kodi is een prachtig stuk open source software om je eigen films en series mee af te spelen, maar met de grote collectie beschikbare addons kun je nog meer uit het programma halen. Heb je nog meer toffe of handige addons die in deze lijst zouden moeten staan? Deel het dan in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.