Ga naar de inhoud

Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV HD (2022)

Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

De nieuwe goedkope Chromecast is vanaf nu verkrijgbaar. Dit is de opvolger van de populaire Chromecast V3. De verwachting wass dat de nieuwe goedkope Chromecast officieel werd gepresenteerd op het Google event op 6 oktober, waar ook de nieuwe Pixel 7 telefoons worden getoond. Het apparaat is echter nu al online beschikbaar, zonder grote release show.. Om met de naam te beginnen, dat is dus Chromecast met Google TV HD. De reeds bestaande Chromecast met Google TV gaat vanaf nu met de toevoeging 4K door het leven. Er is al veel meer bekend over dit mooie apparaat, dus lees snel verder!

Uiterlijk en afstandsbediening

Wie dacht dat Google deze goedkopere Chromecast een ander uiterlijk zou geven, komt bedrogen uit. De Chromecast met Google TV HD is namelijk een exacte kopie van zijn grote broer. Ze delen dezelfde ovale vorm en aansluitingen. Dat betekent dat je aan de ene kant een korte kabel met HDMI-aansluiting vind, waarmee je ‘m aansluit op je televisie of beeldscherm. Aan de andere kant van de dongle vind je een USB-c poort die je aansluit op een stroombron.

Afbeelding van de Chromecast HD met afstandsbediening
De Chromecast met Google TV HD ziet er precies hetzelfde uit als de Chromecast met Google TV 4K

Zoals te zien op de afbeelding heeft ook deze nieuwe Chromecast een afstandsbediening. Dit is dezelfde afstandsbediening die we al kennen van de Chromecast met Google TV 4K. Deze afstandsbediening werkt erg prettig in combinatie met de Google TV software. De Chromecast V3 moest het nog zonder afstandsbediening doen, maar de opvolger krijgt deze dus wel. Dit zal voor veel gebruikers een uitkomst zijn, want de bediening via een smartphone was niet voor alle leeftijdsgroepen ideaal.

Verschillen en prijs

De nieuwe Chromecast met Google TV HD krijgt een adviesprijs van 39,99 euro mee. Dit is gelijk aan de adviesprijs van zijn voorganger, de Chromecast V3. De Chromecast met Google TV 4K heeft een adviesprijs van 69,99 euro en zit daar dus nog steeds ruim boven.

Maar wat zijn dan de verschillen tussen dat duurdere model en deze nieuwe prijsvechter? Dat wordt eigenlijk al weggegeven in de naam van het apparaat. Waar de duurdere broer alles in 4K kan streamen, blijft de resolutie van de meer betaalbare Chromecast met Google TV HD beperkt tot 1080p, oftewel FullHD.

Hoewel het uiterlijk exact gelijk is, zijn er onderhuids nog wel een aantal verschillen met de Chromecast met Google TV 4K. De software draait nu op Android TV 12, net als de duurdere versie (al was duurde dat nog even wat langer). Ook heeft de Chromecast HD iets minder werkgeheugen aan boord, 1.5GB RAM in plaats van 2GB.

Waar kan ik de Chromecast met Google TV HD kopen?

De nieuwe Chromecast koop je onder andere bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.