Ga naar de inhoud

Chromecast

Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

Alles over de Chromecast met Google TV 4K

De Google Chromecast met Google TV 4K maakt van je tv een smart-tv en biedt streaming in haarscherpe 4K-resolutie met levendige kleuren dankzij HDR. Hiermee kun je eenvoudig films, series en muziek streamen vanaf populaire diensten zoals Netflix, YouTube, en Disney+.

Dankzij Google TV worden al je favoriete content en apps op één plek verzameld, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. De meegeleverde afstandsbediening heeft spraakbesturing via de Google Assistent, waarmee je gemakkelijk content kunt zoeken en slimme apparaten kunt bedienen.

De Chromecast met Google TV 4K is een gebruiksvriendelijke en betaalbare manier om je tv-ervaring te verbeteren met de beste beeldkwaliteit.

Belangrijkste kenmerken

  • 4K HDR-ondersteuning: Haarscherpe beelden en levendige kleuren.
  • Google TV Interface: Alle content op één plek.
  • Afstandsbediening met Google Assistent: Spraakbesturing voor zoeken en smart home-bediening.
  • Brede Compatibiliteit: Werkt met de meeste tv’s en streamingdiensten.
  • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudige installatie en intuïtieve interface.

Wat is Google TV en wat heb ik eraan?

Google TV is een slimme tv-interface die je favoriete content uit verschillende streamingdiensten samenbrengt op één plek. Het Googles eigen variant op het bekende Android TV platform. Het biedt gepersonaliseerde aanbevelingen gebaseerd op je kijkgedrag, zodat je snel nieuwe series en films kunt ontdekken. Met de ingebouwde Google Assistent kun je spraakopdrachten gebruiken om content te zoeken, je slimme apparaten te bedienen en informatie op te vragen. Google TV maakt het eenvoudig om te navigeren door al je favoriete apps en biedt een naadloze kijkervaring.

Voordelen van de afstandsbediening

De afstandsbediening van de Google Chromecast met Google TV 4K heeft veel voordelen. Met de ingebouwde Google Assistent kun je met je stem zoeken naar films, series en muziek. Ook kun je hiermee slimme apparaten in huis bedienen. De afstandsbediening is klein en ligt fijn in de hand. De knoppen zijn logisch geplaatst, waardoor je makkelijk door het menu kunt navigeren. Daarnaast werkt de afstandsbediening via Bluetooth en infrarood, wat zorgt voor een betrouwbare verbinding met je tv. Hierdoor wordt het bedienen van je tv een stuk eenvoudiger.

1 chromecast unboxing uitpakken
Lees verder »Alles over de Chromecast met Google TV 4K
Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV HD (2022)

De nieuwe goedkope Chromecast is vanaf nu verkrijgbaar. Dit is de opvolger van de populaire Chromecast V3. De verwachting wass dat de nieuwe goedkope Chromecast officieel werd gepresenteerd op het Google event op 6 oktober, waar ook de nieuwe Pixel 7 telefoons worden getoond. Het apparaat is echter nu al online beschikbaar, zonder grote release show.. Om met de naam te beginnen, dat is dus Chromecast met Google TV HD. De reeds bestaande Chromecast met Google TV gaat vanaf nu met de toevoeging 4K door het leven. Er is al veel meer bekend over dit mooie apparaat, dus lees snel verder!

Lees verder »Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV HD (2022)
kodi logo

Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het

De chromecast is een fantastisch apparaatje waarop je eenvoudig apps als Youtube en Netflix streamt. Tegelijkertijd is Kodi een fantastisch programma om al je eigen media mee te streamen. Wat nu als we die twee werelden bij elkaar brengen en Kodi naar de Chromecast gaan streamen?

Eigenlijk is dit heel simpel, zoals ik je in het volgende stappenplan zal laten zien.

Lees verder »Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het

Chromecast resetten: snel en simpel in 1 minuut

Heb je problemen met de werking van je Chromecast? Werkt alles niet meer zoals het hoort? En heb je al meerdere dingen geprobeerd? Misschien is het dan tijd om je Chromecast te resetten. Als je een reset uitvoert ben je wel al je instellingen kwijt. Het is dan net alsof je de Chromecast weer voor het eerst aan zet. Je moet de Chromecast dan opnieuw instellen.

Voordat je een harde reset uitvoert

Het is niet altijd nodig om je Chromecast te resetten. Veel problemen kun je ook op een andere manier oplossen. Probeer eerst de volgende tips:

  • Check de wifi-verbinding van de Chromecast en of je telefoon/tablet op hetzelfde netwerk zit.
  • Controleer of er updates zijn als je problemen ervaart met specifieke apps.
  • Haal de Chromecast even van de stroom en start deze daarna opnieuw op.
  • Stel de wifi-verbinding opnieuw in.

Werkt het na deze opties nog steeds niet zoals het hoort? Dan is een volledige reset misschien wel de oplossing.

Lees verder »Chromecast resetten: snel en simpel in 1 minuut
header beeld

Wat is casten? Een simpele uitleg

In de wereld van televisies, mediaspelers en apps van streaming services valt steeds vaker de term casten. Leuk, denk je dan bij jezelf, maar wat is dat nu precies. Ontdek wat casten precies is en op welke manier je het kunt gebruiken. Het is eigenlijk heel simpel, en als je door hebt hoe handig het is, wil je straks niet meer zonder!

Wat is casten?

Casten is een simpele manier om content zoals muziek, films of series naar je televisie te streamen. Dit gebeurt via het Google Cast protocol. Dat Cast protocol heeft Google zelf in 2013 ontwikkeld en is bedoeld om eenvoudig audio en video te streamen via het internet. Casten is mogelijk naar veel producten die draaien op software van Google, denk aan een televisie, slimme speaker of mediaspeler.

De bekendste mediaspeler waarmee je kunt casten is de Google Chromecast, het apparaat waar het allemaal mee begon. Er zijn ook steeds meer televisies en mediaspelers met Android TV als besturingssysteem, deze hebben een ingebouwde Chromecast waarnaar je kunt casten.

Lees verder »Wat is casten? Een simpele uitleg
Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

[Handleiding] Hoe moet ik mijn Chromecast instellen?

Met de release van de Chromecast met Google TV is er heel wat veranderd in het gebruik. Je nieuwe Chromecast instellen is gelukkig nog steeds redelijk simpel. Het installeren kost je een keer 20 minuten, maar dan kun je ook direct je favoriete apps gaan gebruiken. Voor jouw gemak heb ik een stap-voor-stap handleiding van de installatie gemaakt. Inclusief screenshots en afbeeldingen van de belangrijkste stappen op je telefoon en de televisie.

Lees verder »[Handleiding] Hoe moet ik mijn Chromecast instellen?
xiaomi mi box s

Xiaomi Mi Box S vs Chromecast met Google TV: welke is beter?

In oktober 2020 kondigde Google de nieuwe Chromecast met Google TV aan. Door de toevoeging van het Android TV platform en een afstandsbediening loopt Google’s eigen apparaat ineens veel meer in de pas met andere Android streaming boxen op de markt. Eén van de populairste streaming boxen op basis van Android TV is de Xiaomi Mi Box S.

Er zijn veel overeenkomsten, zelfs de prijzen zitten dicht bij elkaar. Dan volgt natuurlijk vanzelf de belangrijke vraag: welke is nu beter? Wat is de beste Android streaming box onder de 80 euro?

Lees verder »Xiaomi Mi Box S vs Chromecast met Google TV: welke is beter?