Ga naar de inhoud

Home Cinema

Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

Alles over de Chromecast met Google TV 4K

De Google Chromecast met Google TV 4K maakt van je tv een smart-tv en biedt streaming in haarscherpe 4K-resolutie met levendige kleuren dankzij HDR. Hiermee kun je eenvoudig films, series en muziek streamen vanaf populaire diensten zoals Netflix, YouTube, en Disney+.

Dankzij Google TV worden al je favoriete content en apps op één plek verzameld, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. De meegeleverde afstandsbediening heeft spraakbesturing via de Google Assistent, waarmee je gemakkelijk content kunt zoeken en slimme apparaten kunt bedienen.

De Chromecast met Google TV 4K is een gebruiksvriendelijke en betaalbare manier om je tv-ervaring te verbeteren met de beste beeldkwaliteit.

Belangrijkste kenmerken

  • 4K HDR-ondersteuning: Haarscherpe beelden en levendige kleuren.
  • Google TV Interface: Alle content op één plek.
  • Afstandsbediening met Google Assistent: Spraakbesturing voor zoeken en smart home-bediening.
  • Brede Compatibiliteit: Werkt met de meeste tv’s en streamingdiensten.
  • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudige installatie en intuïtieve interface.

Wat is Google TV en wat heb ik eraan?

Google TV is een slimme tv-interface die je favoriete content uit verschillende streamingdiensten samenbrengt op één plek. Het Googles eigen variant op het bekende Android TV platform. Het biedt gepersonaliseerde aanbevelingen gebaseerd op je kijkgedrag, zodat je snel nieuwe series en films kunt ontdekken. Met de ingebouwde Google Assistent kun je spraakopdrachten gebruiken om content te zoeken, je slimme apparaten te bedienen en informatie op te vragen. Google TV maakt het eenvoudig om te navigeren door al je favoriete apps en biedt een naadloze kijkervaring.

Voordelen van de afstandsbediening

De afstandsbediening van de Google Chromecast met Google TV 4K heeft veel voordelen. Met de ingebouwde Google Assistent kun je met je stem zoeken naar films, series en muziek. Ook kun je hiermee slimme apparaten in huis bedienen. De afstandsbediening is klein en ligt fijn in de hand. De knoppen zijn logisch geplaatst, waardoor je makkelijk door het menu kunt navigeren. Daarnaast werkt de afstandsbediening via Bluetooth en infrarood, wat zorgt voor een betrouwbare verbinding met je tv. Hierdoor wordt het bedienen van je tv een stuk eenvoudiger.

1 chromecast unboxing uitpakken
Lees verder »Alles over de Chromecast met Google TV 4K
CPU op een printplaat

De belangrijkste technische specificaties van een mediaspeler (2024)

De technische specificaties bepalen hoe goed een mediaspeler presteert. Ze beïnvloeden alles van de beeld- en geluidskwaliteit tot de compatibiliteit met andere apparaten. Door te begrijpen welke specificaties belangrijk zijn, maak je een betere keuze voor jouw specifieke situatie.

Hardware specificaties

Hier een overzicht van belangrijke specificaties waar je op kunt letten.

Lees verder »De belangrijkste technische specificaties van een mediaspeler (2024)
mediaspeler home cinema woonkamer modern 800

Mediaspelers: echt alles dat je moet weten (2024)

Mediaspelers zijn bijna net zo belangrijk geworden als de televisie zelf. We kijken met z’n allen steeds minder normale televisie, maar juist vaker naar content van streamingdiensten op het moment dat het ons uitkomt. Maar wat is een mediaspeler precies? Waarom zou je een mediaspeler nodig hebben? En hoe weet je welke voor jou de beste keuze is? Ik geef je hier alle antwoorden op die vragen en geef je tips om je weg te vinden in het oerwoud van technische termen en mogelijkheden.

Lees verder »Mediaspelers: echt alles dat je moet weten (2024)
Kodi nederlandse ondertiteling opensubtitles.org

Nederlandse ondertiteling in Kodi – eenvoudig en automatisch

Heb je Kodi al geïnstalleerd? Maar wil je ook Nederlandse ondertiteling bij je films en series? Lees dan snel verder! In deze handleiding leg ik stap-voor-stap uit hoe je dit in Kodi instelt met behulp van OpenSubtitles (ook bekend als opensubs). Als bonus vertel ik je ook nog hoe je de Nederlandse ondertiteling automatisch laat zoeken!

UPDATE JANUARI 2024: De API van www.opensubtitles.ORG is niet langer beschikbaar. Deze handleiding is aangepast voor het gebruik van www.opensubtitles.COM

Lees verder »Nederlandse ondertiteling in Kodi – eenvoudig en automatisch
Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV HD (2022)

De nieuwe goedkope Chromecast is vanaf nu verkrijgbaar. Dit is de opvolger van de populaire Chromecast V3. De verwachting wass dat de nieuwe goedkope Chromecast officieel werd gepresenteerd op het Google event op 6 oktober, waar ook de nieuwe Pixel 7 telefoons worden getoond. Het apparaat is echter nu al online beschikbaar, zonder grote release show.. Om met de naam te beginnen, dat is dus Chromecast met Google TV HD. De reeds bestaande Chromecast met Google TV gaat vanaf nu met de toevoeging 4K door het leven. Er is al veel meer bekend over dit mooie apparaat, dus lees snel verder!

Lees verder »Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV HD (2022)
mediaspelers set-top boxes voorbeeld. Nvidia Shield TV Pro met afstandsbediening en verpakking

Nvidia Shield TV Pro (2019) review – absoluut de beste

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de Nvidia Shield TV Pro is de duurste mediaspeler die je op dit moment kunt kopen. Andere mediaspelers kosten soms minder dan de helft. Waarom dan toch de Shield overwegen? Omdat het ook met afstand de beste is.

Als je alleen Youtube en Netflix naar je televisie wil streamen, ben je waarschijnlijk beter af met een Chromecast of een van de andere goedkopere mediaspelers. Maar ben je op zoek naar een mediaspeler die net even wat meer doet en je gegarandeerd de beste beeld- en geluidskwaliteit levert? Lees dan vooral verder!

Want als het aankomt op kwaliteit, is de Shield TV Pro onverslaanbaar. Ik gebruik de Shield nu ruim een jaar en zou nooit meer terug willen naar een goedkopere speler. Je vraagt je af waarom? Dat ga ik je nu vertellen.

Lees verder »Nvidia Shield TV Pro (2019) review – absoluut de beste

De beste Kodi mediaspelers (2022)

Kodi is een fantastisch programma. Ik gebruikte het al op mijn laptop die ik via HDMI aan mijn televisie koppelde. Inmiddels zijn er ook heel veel kleine mediaspelers die het leven een stuk makkelijker maken. De markt is letterlijk overspoeld met goedkope Android boxen, dus kan ik me voorstellen dat je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet. Dus wat zijn dan de beste mediaspelers voor Kodi? Ik zet de mogelijkheden voor je op een rij, met daarbij de voor- en nadelen van iedere speler.

Lees verder »De beste Kodi mediaspelers (2022)
kodi logo

Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het

De chromecast is een fantastisch apparaatje waarop je eenvoudig apps als Youtube en Netflix streamt. Tegelijkertijd is Kodi een fantastisch programma om al je eigen media mee te streamen. Wat nu als we die twee werelden bij elkaar brengen en Kodi naar de Chromecast gaan streamen?

Eigenlijk is dit heel simpel, zoals ik je in het volgende stappenplan zal laten zien.

Lees verder »Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het
Mediaspeler Chromecast (4) met Google TV 4K en afstandsbediening

[Handleiding] Hoe moet ik mijn Chromecast instellen?

Met de release van de Chromecast met Google TV is er heel wat veranderd in het gebruik. Je nieuwe Chromecast instellen is gelukkig nog steeds redelijk simpel. Het installeren kost je een keer 20 minuten, maar dan kun je ook direct je favoriete apps gaan gebruiken. Voor jouw gemak heb ik een stap-voor-stap handleiding van de installatie gemaakt. Inclusief screenshots en afbeeldingen van de belangrijkste stappen op je telefoon en de televisie.

Lees verder »[Handleiding] Hoe moet ik mijn Chromecast instellen?