Ga naar de inhoud

[Opgelost] Kodi 19 ziet mounted shares Nvidia Shield niet

Onlangs heb ik de update van Kodi 18.9 Leia naar Kodi 19.0 Matrix uitgevoerd op mijn Nvidia Shield TV Pro (2019). De add-ons die ik voor Nederlandse ondertiteling gebruik zijn inmiddels ook geschikt voor 19.0, maar ik kreeg wel een vervelende verrassing. Kodi kan de NAS die ik ‘gemount’ heb op mijn Shield ineens niet meer vinden! Resultaat: bestanden in de library spelen gewoon af, maar er worden geen nieuwe bestanden meer toegevoegd.

Hoe los je dat probleem op? Dat is gelukkig redelijk simpel!

In Kodi kun je normaal gesproken de mounted shares selecteren, maar dat werkte nu niet meer. De locatie is echter wel bereikbaar, dus heb ik het directe pad naar de gedeelde netwerkmap toegevoegd in Kodi. Dat pad ziet er voor de Shield als volgt uit:

/storage/[naam device]/[naam share]

In mijn geval heb ik een NAS (die ik voor dit verhaal ook NAS noem) met daarop een gedeelde map die Film heet. Mijn locatie ziet er als volgt uit:

/storage/NAS/Film

Vanaf dat moment werden al mijn bestanden opnieuw geïmporteerd. Bij een grote bibliotheek duurt het scrapen van alle informatie helaas wel even, maar je kan in ieder geval weer verder kijken!

Een mounted share van de nvidia shield toevoegen in kodi 19

Lees ook de volledige handleiding voor het toevoegen van bestanden aan Kodi als je dit voor het eerst doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.