Ga naar de inhoud

Kodi installeren – de ultieme handleiding voor beginners (2024)

kodi home cinema handleiding

Kodi is een fantastisch stuk software om films en series mee af te spelen. Nieuwe gebruikers zullen Kodi echter niet simpel en overzichtelijk noemen. Mijn artikel over het instellen van Nederlandse ondertiteling is niet voor niets een van de populairste berichten op deze website. Eerlijk gezegd, toen ik net met Kodi begon ben ik ook veel aan het zoeken geweest naar de juiste instellingen en informatie. Meerdere lezers hebben mij gevraagd of ik niet een soort Kodi handleiding kan schrijven over het installeren en gebruiken van Kodi, zodat ze sneller kunnen genieten van de mooie software.

Dat vond ik een heel goed idee! Een duidelijke startgids had mijn leven toen een stuk makkelijker gemaakt. Door de jaren heen ben ik er achter gekomen dat Kodi eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld of technisch is, maar je moet af en toe wel weten waar je moet zoeken. Daarom heb ik nu deze complete Nederlandse handleiding voor Kodi opgesteld. Van installeren en instellen tot aan het kijken van je eerste film, ik behandel alles dat je moet weten om zo snel mogelijk je eigen video’s te kunnen streamen.

Laat je dus niet overweldigen door alle opties, maar pak deze handleiding erbij en laten we snel beginnen met installeren!

Wat is Kodi?

Het korte antwoord: Kodi is mediaspeler software.

Ok, en dan nu het lange antwoord. Kodi is een mediaplayer waarmee je bijna alle soorten videobestanden kunt afspelen. Geen gedoe met allerlei moeilijke codecs, alles zit ingebouwd. Daarnaast is Kodi voorzien van een mooi uitziende schil en bevat het een bibliotheek. Je start je video’s dus niet als bestand vanaf je harde schijf, maar selecteert je film of aflevering op een manier die je ook gewend bent van bijvoorbeeld Netflix. Je kunt Kodi gebruiken om films en series af te spelen vanaf je harde schijf of een netwerkapparaat als een NAS. Daarnaast kun je ook muziek, afbeeldingen, games en online tv-kanalen toevoegen.

Het voordeel van Kodi is dat het open-source is en volledig gratis. Ga dus nooit in op aanbiedingen die deze software aan je willen verkopen. Het is ooit in 2002 begonnen als XBMC (Xbox Media Center), maar inmiddels is Kodi beschikbaar voor vele platformen, waaronder Windows, Linux, RaspberryPi, Android en Android TV. Via de vele beschikbare instellingen en add-ons is Kodi helemaal naar jouw voorkeuren in te stellen. Dat is de grote kracht van Kodi.

Is Kodi illegaal?

Voordat we beginnen met installeren wil ik nog deze veel voorkomende vraag beantwoorden. Nee, Kodi is niet illegaal. 

Maar, er zijn wel add-ons beschikbaar die het mogelijk maken om illegale content te streamen. En die add-ons zijn dus wel verboden. Ik zal ze in deze handleiding niet behandelen, om de simpele reden dat ik ze zelf niet gebruik, maar ze ook regelmatig weer stoppen met werken en worden vervangen door de volgende illegale add-on.

Ga je wel met illegale add-ons aan de slag? Zoek dan eerst naar ervaringen van anderen, om zeker te weten dat je geen virussen of andere malafide bestanden binnenhaalt. Ook is een goede VPN dan geen overbodige luxe om je privacy te bewaken.

Hoe installeer ik Kodi?

Omdat Kodi op veel platformen beschikbaar is, bespreek ik hieronder de stappen voor het installeren van de meest populaire versies. Voor andere platformen zullen er kleine verschillen zijn in de eerste installatie. Het instellen van Kodi zelf is echter voor alle platformen hetzelfde.

Kodi installeren op Windows

Op Windows 10 kun je Kodi op twee manieren installeren. Via de Microsoft Store of als losse download. Tip van mij: installeer nooit de versie uit de Microsoft Store. Met die versie liep ik tegen rare dingen aan die ik met de zelf geïnstalleerde versie ineens niet meer had. Dan nu de stappen voor het zelf installeren:

 1. Ga naar https://kodi.tv/download
 2. klik op het Windows logo
 3. Kies de 64-bit versie (als dit bij installatie een foutmelding geeft, probeer dan de 32-bit versie)
 4. Download het bestand en voer de installatie uit.

Kodi installeren op Android en Android TV

De namen lijken op elkaar, maar het gaat hier om twee verschillende platformen. Android draait op smartphones, tablets en sommige goedkopere mediaspelers. Android TV is het speciaal aangepaste platform voor smart TV’s, luxe mediaspelers als de Nvidia Shield en de Chromecast met Google TV. Installeren is in beide gevallen erg simpel.

 1. Ga naar de Google Play Store
 2. Zoek naar ‘Kodi
 3. Installeer!

Taal instellen

Direct na het installeren staat Kodi ingesteld in het Engels. Mijn handleiding gaat uit van de Nederlandse versie. Het is dus handig de taal direct aan te passen.

 1. Links bovenin het Kodi startscherm staan 3 iconen: afsluiten, instellingen en zoeken. Ga hier naar ‘instellingen’ (het tandwieltje).
 2. Ga naar ‘Interface’
 3. Ga naar ‘Regional’
 4. Als eerste optie zie je dan ‘Language’. Hier kun je kiezen voor ‘Dutch’ waarna het taalpakket wordt geïnstalleerd.

Bibliotheek instellen

Met Kodi is het mogelijk om een bibliotheek met films, series en muziek samen te stellen van alle bestanden die je zelf al hebt. De meest gebruikte manieren om bestanden aan de Kodi bibliotheek toe te voegen zijn vanaf een harde schijf of vanaf een plek in je netwerk, bijvoorbeeld een NAS. Beide opties leg ik hieronder uit.

Bestanden vanaf je harde schijf toevoegen

films-en-series-toevoegen-aan-kodi-bibliotheek
 1. Ga via het hoofdmenu naar Video’s en kies voor de optie Bestanden.
 2. Klik op Bladeren.
 3. Kies de locatie die je wilt toevoegen en klik op OK.
 4. Geef aan welk type bestanden er in de map staan en klik op OK.
 5. Kodi stelt je de vraag of je direct alles van de nieuwe locatie wil toevoegen en dit kun je uiteraard goedkeuren. Als je veel bestanden hebt, kan dit even duren. Van alle films of series worden namelijk direct afbeeldingen en artwork opgehaald.

Heb je meer uitleg nodig bij deze stappen? Ik heb ook een uitgebreide stap-voor-stap handleiding met screenshots geschreven voor deze stappen.

Bestanden vanaf je NAS toevoegen

Deze stappen zijn geschreven voor een NAS waarop NFS geactiveerd is. Voor een NAS van Synology heb ik een howto geschreven voor het instellen van NFS. Het SMB-protocol wordt sinds Kodi 19 minder goed ondersteund, waardoor NFS in mijn ervaring stabieler werkt, zeker als er geen Windows apparaat gebruikt wordt.

 1. Ga via het hoofdmenu naar Video’s en kies voor de optie Bestanden.
 2. Klik op Bladeren.
 3. Selecteer Netwerkbestandssysteem (NFS) in de lijst.
 4. Na het openen wordt de NAS weergegeven als een IP-adres. Kies deze.
 5. Selecteer de juiste gedeelde map en klik op OK.
 6. Kodi vraagt dan om de nieuwe bron een naam te geven. Typ een naam en klik op OK.
 7. Geef aan welk type bestanden er in de map staan en klik op OK.
 8. Kodi stelt je de vraag of je direct alles van de nieuwe locatie wil toevoegen en dit kun je uiteraard goedkeuren. Als je veel bestanden hebt, kan dit even duren. Van alle films of series worden namelijk direct afbeeldingen en artwork opgehaald.

Nederlandse ondertiteling instellen

Voordat je een film of serie gaat kijken, is het handig om de juiste ondertiteling in te stellen. Ik heb hier eerder een uitgebreide handleiding voor geschreven: Nederlandse ondertiteling in Kodi – eenvoudig en automatisch.

Wat zijn Kodi add-ons?

De add-ons voor Kodi zijn het grote geheim achter het succes van Kodi. Met de add-ons kun je Kodi aanpassen naar je eigen wensen en voorzien van extra functionaliteiten. Direct na installatie is Kodi een krachtige mediaspeler, maar de add-ons maken het uniek.

Er zijn vele honderden add-ons beschikbaar vanuit de community. Sommige goed, sommige minder goed. Add-ons installeer je vanuit een repository. Een repository kun je vergelijken met de appstore op je telefoon. Standaard is er al een repository beschikbaar in Kodi, maar je kunt er later ook nog andere aan toevoegen. Welke add-ons je nodig hebt, hangt af van je eigen wensen. Ga dus vooral zelf op onderzoek uit, of start met mijn tips.

Hoe installeer ik Kodi add-ons?

 1. Ga in het hoofdmenu naar ‘Add-ons’
 2. Kies in de opties voor ‘Installeer van repository’
 3. Je krijgt nu een overzicht van categorieën waarin je kunt bladeren.
 4. Kies een add-on uit en kies voor ‘Installeren’. Na het installeren kun je de add-on vaak nog configureren.

Tips nodig voor handige add-ons? Bekijk dan ook De beste Kodi addons

kodi add ons repository
Overzicht van categorieën voor add-ons

Kodi op je televisie

Heb je Kodi op je computer geïnstalleerd en vraag je je af hoe je Kodi op je televisie kunt gebruiken? Lees dan ook Kodi op je tv afspelen, hoe doe je dat? Zelf maak ik gebruik van verschillende mediaspelers die ook gebruiksvriendelijk zijn voor de rest van het gezin. Mijn favorieten zijn de Nvidia Shield TV Pro en de Google Chromecast met Google TV. Deze werken allebei perfect met Kodi. En anders lees je hier alles over mediaspelers.

Kodi aanpassen met skins

Er is een zeer actieve community rondom het maken van skins voor Kodi. Met deze skins verander je de complete look-and-feel van Kodi. Ook bieden deze skins vaak meer uitgebreide mogelijkheden om de indeling en weergave aan te passen naar jouw persoonlijk smaak. Lees meer over het gebruik van skins in Kodi.

Vragen?

Deze handleiding zal steeds verder uitgebreid worden. Dus heb je vragen? Stel ze hieronder in de reacties. Heb je nog tips voor andere gebruikers? Ook die mag je uiteraard delen. Graag zelfs!

Tags:

63 reacties op “Kodi installeren – de ultieme handleiding voor beginners (2024)”

  1. Goede vraag!
   Vanuit het hoofscherm klik je op het tandwieltje linksboven.
   Ga naar ‘Interface’
   Ga naar ‘Regional’
   Als eerste optie zie je dan ‘Language’. Hier kun je kiezen voor ‘Dutch’ waarna het taalpakket wordt geïnstalleerd.

 1. Prima handleiding, maar nu no een over het vullen van de map muziekvideo’s. Nauwelijks iets over te vinden. Zou je heel dankbaar zijn.

  1. Muziekvideo’s werken eigenlijk hetzelfde als films en series, maar hebben hun eigen contentsoort.

   Om wat voor bestanden gaat het? Losse videoclips of concertregistraties?
   Concertregistraties laad ik zelf in als film om de juiste content op te halen. Ze komen dan helaas wel tussen je films te staan, maar daar zou je met een smart playlist omheen kunnen werken.

 2. Ik deel een stuk van mijn Hd van mijn pc zodat kodi die zou moeten zien. Als ik op de map klik die ik deelde zie ik de naam staan wat ik moet invoeren in kodi maar als ik dat doe dan zegt kodi dat hij het pad niet gevonden heeft, zegt steeds “pad niet gevonden of ongeldig. Wat doe ik fout.
  Groetjes

  1. Kun je via een andere computer de gedeelde map wel zien? Als dat niet zo is, zit het probleem namelijk niet in Kodi.

   1. Hallo, via een andere pc (via wifi) zie ik de gedeelde map wel.
    Televisie is wel bekabeld verbonden via het netwerk.
    Ik ga via kodi naar videos en dan via nfs en geef benaming op van de gedeelde map op zoals beschreven in netwerkpad van de map met beginnend \\ en dan krijg ik als antwoord van kodi netwerkserver niet gevonden.
    Op de pc waar de videos staan zie ik welbij mijn netwerk mijn tv staan.
    Mvg

    1. Ik vermoed dat de map niet via het nfs protocol is gedeeld. Draait de pc op windows? Windows gebruikt namelijk standaard het samba protocol (smb).

     1. Ja pc draait via windows. televisie is een android tv.
      SMB protocol ook al gebruikt en zegt steeds pad of netwerk niet gevonden
      Ik vul wel steeds in \\desktop…..\nieuwe map Waar de videos staan

  1. Blij om te horen dat het gelukt is! Ik ben helaas geen expert in netwerken, dus ik moet zelf ook altijd zoeken als dat niet werkt zoals het hoort.

  1. Zou het niet fijn zijn op het gevonden antwoord (oplossing) hier te delen?
   Dan kan iedereen die iets vergelijkbaars heeft ook verder.
   Prima handleiding trouwens.

  1. Je kunt verwijzingen naar films die niet meer op de schijf staan makkelijk in 1x verwijderen.

   Ga naar:
   Instellingen > Media > Bibliotheek
   Onder het kopje Videobibliotheek kies je voor ‘Bibliotheek opschonen’.

 3. Dag allemaal,

  hier een beginneling op leeftijd, 75 plusser, die onlangs een google smart tv heeft gekocht.
  eigenlijk om de schotel de deur uit te doen en zoveel mogelijk vrije zenders, wereldwijd te bekijken, voor de aardigheid, meer niet.
  Dus eigen films heb ik niet, hoef voorlopig ook niets op te nemen.

  Nu heb ik begrepen dat dit o.a. met KODI zou kunnen.
  Ik ben daar een poos mee bezig geweest, maar nog geen enkel beeld gezien.
  Snap er niet veel van eerlijk gezegd en loop tegen veel moeilijke dingen aan.

  Was op zoek naar stap voor stap handleiding om te beginnen, had die ook hier gevonden met beeld, wel Engels filmpje, maar dat blijkt dan toch weer betrekking te hebben op een “iets” andere versie en dan lopen de beelden al niet meer goed, andere plaatjes.
  Als ik kodi start komt er heel even in beeld te staan nr. 19.3, neem aan dat dat de laatste versie in de Store is?

  Hoe krijg ik daar nu de juiste handleiding bij, liefst in nl.
  Het instellen op Nederlands is geen probleem, maar als de handleiding Engels is, of andersom, is er toch een probleem.

  Ik snap heel goed dat het allemaal veel makkelijker werkt als je er wat langer mee omgaat.

  De vraag is dan ook of iemand een stap voor stap handleiding weet van de laatste versie, simpel om eerste beelden te kunnen zien, de rest komt dan wel eens?
  Ik moet afgaan op de Kodi in de Google Play Store, want ik zou niet eens weten hoe je een elders gehaalde versie op je tv krijgt.
  Op smartphone lukt dat nog wel.

  1. Best Fred,
   Wat leuk dat je met Kodi wilt experimenteren op je nieuwe tv!
   Ik gebruik het zelf vooral om eigen video’s te kijken, dus van vrije zenders bekijken heb ik niet veel verstand.

   Er zijn wel wat add-ons die dit mogelijk maken, bijvoorbeeld Retrospect. Met die add-on kun je programma’s van de meeste Nederlandse zenders terugkijken.

   1. Bedankt voor reactie Jack,
    Maar hier gaat het al gelijk fout, op PC kan ik dit bericht wel bekijken, maar op de tv is dat een crime.
    Zelf gebruik ik op tv altijd – duckduck go – maar bij de tv zie ik hem al niet staan in de Store.
    Met welke (veilige) Browser begin ik daar en waar worden eventuele downloads opgeslagen?
    Ik heb om te beginnen maar een los toetsenbordje aangesloten, want dat aanwijzen van losse letters met je AB is ook geen uitvinding van deze eeuw.

    De gewone nl zenders zijn niet zo van belang, ik heb immers Ziggo, het gaat meer om wereldwijde zenders net als bijv. op de DAB+ radio.
    Die je bijv. ook op de schotel kunt krijgen.

    1. Dag Fred, met het bekijken van openbare wereldzenders heb ik helaas geen ervaring. Je kunt eens tussen de add-ons binnen kodi zoeken. Daar staan ook een aantal videodiensten tussen. Daar heb je dan in ieder geval geen browser voor nodig.

 4. Hallo jack.
  ik ben Ab uit leiden en een beginnend kodi gebruiker.
  alles werkt perfect mede door het real debrit account .
  mijn vraag is heeft het nut om ook een vpn acount toe te voegen .
  de meningen hier over zijn erg verdeeld op internet.
  hopelijk weet jij hoe het zit .
  Gr Ab

  1. Beste Ab, real debrid is geen add-on die ik zelf gebruik.
   Alleen al omwille van de privacy zou een vpn nut hebben, aangezien het niet om de meest legale content gaat.

 5. Ik heb een xbmc kastje met versie 17.9 hoe kom ik aan een update naar hoger bv 18.9 of hoger

  1. Draait het kastje op Android en hen je toegang tot de officiële Google Play Store? Dan mun je daar waarschijnlijk de nieuwste versie downloaden.

 6. Hoi,

  Mijn naam is Enno en ik ben een beginnend Kodi gebruiker.
  Ik heb grote problemen met mijn NAS te koppelen via NFS.
  Het is namelijk zo dat /raiddata/0/_NAS_NFS_Exports is een niet geldig pad.
  Ik heb het ook geprobeerd via Netwerklocatie toevoegen.
  Helaas zonder succes.
  Ik gebruik een Xbox One S en heb Kodi 19.4 Matrix geïnstalleerd.

  Met vriendelijke groet,

  Enno

  1. Weet je zeker dat de map op je NAS goed geconfigureerd is? Mijn eerste gedachte is dat of de link niet klopt, of de rechten niet goed zijn ingesteld.

   1. Hoi Jack,

    Ik weet zeker dat de beide NAS’en goed geconfigureerd zijn.
    Het probleem zit hem echt in het opgegeven pad.
    Maar ik heb hem inmiddels al draaiend gekregen via FTP.

    Maar ik gebruik Kodi vooral vanwege het feit dat Kodi over weg kan met iso’s.
    Moet er wel bij zeggen dat de Xbox One S te weinig kracht heeft om dat te mounten en daarna soepel af te gaan spelen.

    Met vriendelijke groet,

    Enno

 7. Hallo Jack,
  Ik heb een Eminent mediaspeler EM 7680 een vrij goedkope speler met Libre elec Kodi. De installatie ging vrij simpel. Vrij direct kon ik via mijn router de daarop aangesloten HDD’s benaderen. Alleen mijn desktop pc die voor alle apparaten toegankelijk is op mijn netwerk, ook voor mijn popcorn a400, krijg ik niet voor elkaar. Hij weigert de pc te benaderen. Alles ingesteld voor windows 10 smb1 e.d. Maar niet werken. Nieuwere versie Kodi ge-updated toen werkte er niets meer dus snel naar de oude terug. Heb jij misschien een oplossing/suggestie voor mij?
  Met vriendelijke groet,

  Ton

  1. Welke versie van Kodi gebruik je nu? Want ik weet dat vanaf Kodi 19.0 SMBv1 standaard niet meer ondersteund wordt.

 8. Hoi hoi
  Ook hier een beginner.
  Ik weet niet of ik het zo mag vragen want volgens mij mag het officieel niet maar met kodi kan je toch ook de nieuwste films kijken nee zoals bij popcorn time?
  Groetjes cordula

  1. Hoi, er zijn inderdaad add-ons waarmee je dit kunt doen. Zelf gebruik ik ze niet, dus ik kan je er helaas ook niet bij helpen.
   En zoals je zelf al zegt, legaal zijn ze zeker niet.

 9. Hoe uit een beeldscherm van Kodi geraken ? Dit was even zoeken. Door op de “Esc” – knop te drukken. Misschien bij voegen in de voortreffelijke handleiding.
  Waar “Add-ons” of “Files” of “Repositories” vinden ? Begrippen die ook wat verwarrend zijn voor een beginneling, kortom wat is hun doel ?

 10. ik weet het niet hoe het kan. kodi werkte goed op mijn oudere pc windows 10 ook de nieuwste versie. maar op mijn nieuwe pc ook windows 10 wert het niet goed eigen film van de harde schijf loopt steeds vast na een paar seconden spelen hoe kan dit?

  1. Als je snel antwoord wil hebben dan kun je beter de vraag gaan stellen op Facebook in Android boxen (Kodi).

 11. Hallo, ik heb Kodi op mijn Nokia mediaspeler 8000 gezet. Daarbij heb ik een mobiele harde schijf in de usb met films en series. Kodi ziet deze harde schijf kan ook de bestanden afspelen maar als je wilt spoelen vooruit of achteruit dan loopt ie vast. Wie kan mij helpen en vertellen wat er aan de hand is.

  1. Heb je dit bij alle bestanden of alleen bij 1 specifiek bestand. Als het bij alle bestanden is, zou ik denken dat er iets misgaat met de doorvoersnelheid van data. Dat zou bij USB snel genoeg moeten zijn, maar misschien gaat er in de kabel of de harddisk iets niet goed?
   Als je nog een andere USB-schijf of USB-stick hebt, zou je kunnen kijken of die hetzelfde probleem hebben? Dan weet je of het probleem in de schijf of in de streaming box zit.

   1. Hallo Jack, dit gebeurd bij alle bestanden die op de harddisk staan. Bij de vorige mediaspeler (Dune) had ik daar geen problemen mee met dezelfde harddisk. Het spoelen doet ie wel maar komt niet waar je m naar toe hebt gespoeld. Dus het lijkt dat hij bijvoorbeeld 5 minuten vooruit is gegaan maar wil niet beginnen te spelen en gaat daarna weer in fases terug. Ik heb ook op de box VLC voor android gezet. Die geeft geen problemen met het spoelen. Hij ziet alleen niet alle bestanden vandaar kodi die ziet alles.

    1. Dat is wel raar, want dat wijst er op dat het issue echt in Kodi zit. Ik heb dit probleem nog niet eerder gehad en kan ook in de instellingen van Kodi niets vinden wat hier mee te maken zou kunnen hebben.
     Wat je nog zou kunnen proberen is om alle programma’s op de achtergrond volledig af te sluiten, misschien dat dit nog wat extra werkgeheugen voor Kodi vrijmaakt.

     1. Hoi Jack, dank voor de reactie maar ook dit geeft niet het gewenste resultaat. Aangezien ik via de Nokia 8000 ook enkele andere players heb gedownload die heel veel van de bestanden niet zien. Heb ik besloten om deze mediabox terug te sturen. En op zoek te gaan naar een alternatief. Dank voor je inzet. Vriendelijke groet, Leo

      1. Hoi Leo, jammer om te horen dat de Nokia streaming box niet doet wat je er van had verwacht. Ik ben zelf na bijna 2 jaar nog steeds erg blij met de Nvidia Shield TV Pro, maar ik snap ook dat die in een heel andere prijscategorie zit.

  2. Mijn vraag, ik had namelijk wel de illegale versie van kodi en deze werkte perfect.
   Ik had hem ook professioneel laten plaatsen op mijn Apple play.
   Maar wij zijn intussen verhuisd naar buitenland en hier doet niks het meer.
   Ik kan hem niet eens openen, ik dacht dat alles via het internet liep maar nee dus.
   Is er een manier waarop ik deze weer kan laten spelen, want ja wij ( mijn vrouw en ik ) missen deze behoorlijk.
   Vriendelijke groet
   Paul

  3. Hoi,
   Ik wil onderstaande vraag stellen, maar zie nergens een optie om een nieuw bericht te maken.
   Daarom probeer ik het op deze manier, sorry als dit zo niet de bedoeling is!

   Ik ben redelijk nieuw met Kodi en draai er nu enkele weken mee.
   Geïnstalleerd op mijn Windows laptop om er de Formule 1 races mee te kijken (via addons SportHD en tvOne111 en via vpn op Engeland)
   Daarnaast heb ik inmiddels ook twee speelfilms gekeken (via addon TheOath, ook via vpn Engeland).

   TV-series kijken lukt echter niet.
   Na selectie van een tv-serie draait het wieltje even, maar pakt niet verder en blijft op de overzichtslijst staan.
   Ik heb via vpn verschillende landen geprobeerd, ook heb ik de cache van de hierboven genoemde addons geleegd, zonder restultaat.
   Wie weet waar dit aan kan liggen, of wat ik over het hoofd zie?

  4. Ik zie bij bestandsbeheer niet meer add source wel locatie toevoegen en weet niet meer waar ik de addons kan of moet invullen

    1. Dat klopt ik heb dit ook geprobeerd en het werkt, alleen zijn de laatste tijd heel veel films niet meer ondertiteld in Nederlands
     Bedank voor je bericht

  5. Hallo Jack,
   Ik gebruik Kodi om muziek (mp3) af te spelen. Met volledig scherm is de huidige artiest en albuminformatie lekker groot en op afstand zichtbaar. Helaas verdwijnt deze informatie na een aantal seconden en wordt het beeld zwart. Ik wil continue de artiest en album informatie zien van het liedje dat afgespeeld wordt. Hoe kan ik voorkomen dat dit verdwijnt?
   Alvast bedankt.

   1. Ik vermoed dat dit de screensaver van Kodi is. Als dat zo is kun je het volgende proberen. Ga naar ‘Instellingen’, daarna kies je ‘Interface’ en daarna ‘Schermbeveliging’. Zet daar de ‘Schermbeveiligingsmode’ op ‘Geen’.
    Laat het vooral even weten als dit de oplossing voor je probleem is.

  6. Hoi, hier ook een groentje qua kodi gebruik. Bedankt voor de heldere uitleg die u geeft.

   Ik heb laatst bij iemand gezien dat hij films die op zijn nas stonden afgespeeld werden op tv via kodi. Dit lukt mij ook. Echter kon hij ook trailers (via youtube) erbij kijken. Dit lukt mij niet. Kunt u mij uitleggen hoe dit werkt?

   Groetjes!

   1. Bij de instellingen van de scraper (waarmee de informatie van de films/series wordt opgehaald) kun je de optie voor Youtube trailers aanvinken. Ik heb deze alleen bij films gevonden overigens, niet bij series.

  7. Hulpvraag.
   Kodi (LibreELEC 10.04) geïnstalleerd op Raspberry Pi 4 en werkt op zich prima.
   Echter bij het opnieuw opstarten is er geen beeld!…, alleen als het beeldscherm uit- en aan geschakeld wordt is het beeld weer zichtbaar.
   Iemand enig idee waarom dit gebeurt en wat de oplossing zou kunnen zijn?

   1. Ik heb er geen oplossing voor, maar het klinkt alsof het beeldscherm het apparaat niet detecteert als je deze later pas inschakelt. Door het uit- en aanzetten gaat het beeldscherm opnieuw een signaal zoeken en wordt de Raspberry Pi wél gevonden.

    Misschien is er in de instellingen van het beeldscherm nog iets te vinden dat je kunt proberen?

  8. ik kan niet meer kodi opstarten krijg in beeld te zien Error permission dennied ??exiting al een keer van de Android box afgegooid maar krijg dit iedere keer te zien weet iemand wat het probleem is ? Ik heb een box met Android 12 erop

   1. Probeer eens de cache van Kodi leeg te gooien? Dat is vaak de oplossing voor dit soort problemen.

  9. Hoi, ik had eerst boven in mijn lijst met series, het aantal series staan. Later heb ik iets gewijzigd, waardoor ik het aantal series niet meer zie. Ik kan niet meer vinden welk vinkje ik blijkbaar heb weggehaald. Enig idee?

  10. Vandaag deze handleiding geraadpleegd voor het koppelen van mijn NAS videobestanden.
   De instructies zijn duidelijk/helder en zeer goed te volgen met succesvol resultaat.

   Top !

  11. Francis brugge de niet

   Netwerkinstellingen kan niet verbinden, op de versie 20.2.wie kan me helpen ermee

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.