Ga naar de inhoud

Kodi installeren op je smart tv (in 5 simpele stappen)

kodi logo

Kodi is een fantastisch programma om al je videocontent te streamen naar je computer, tablet, telefoon of televisie. Inmiddels is Kodi op veel verschillende platformen beschikbaar en kun je de software op bijna ieder apparaat installeren. Je kunt Kodi nu zelfs direct op je smart tv installeren. Kodi installeren op een smart tv met Android is namelijk erg simpel. Een voorwaarde is wel dat je een smart tv hebt die draait op Android TV.

Streamen vanaf je apparaat naar een Chromecast kan nog wel lastig werken en vooral ook wel eens haperen, omdat alles via het draadloze netwerk loopt. Met de Kodi app op je smart tv is het echter een fluitje van een cent!

Kodi installeren op een Android smart tv

 1. Open de Google Play Store op je televisie
 2. Zoek naar de Kodi app onder de sectie Media apps
 3. Installeer Kodi
 4. Start de Kodi app en voeg je videobestanden toe aan de bibliotheek
 5. Klaar!

Nog een paar tips

 • Voor een optimale performance is het aan te raden je televisie via een bedraad netwerk aan te sluiten. Mijn ervaring is dat wifi toch nog vaak voor stotteringen zorgt als je grote videobestanden aan het streamen bent.
 • Je wilt graag Kodi gebruiken en bent nog op zoek naar een nieuwe smart tv?  Kijk dan ook zeker naar de modellen met Android TV.

1 reactie op “Kodi installeren op je smart tv (in 5 simpele stappen)”

 1. Het is al een wat ouder artikel, maar ik wil toch even reageren op de eerste tip.
  Ook ik was in de veronderstelling dat bedraad sneller zou zijn dan wifi. Het heeft mij de nodige frustraties opgeleverd waarom het traag was.
  Helaas worden zelfs de nieuwste tv’s voorzien van een 100 Mbps connectie. Wifi is dan sneller. Dus check de specs van je tv….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.