Ga naar de inhoud

Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het

kodi logo

De chromecast is een fantastisch apparaatje waarop je eenvoudig apps als Youtube en Netflix streamt. Tegelijkertijd is Kodi een fantastisch programma om al je eigen media mee te streamen. Wat nu als we die twee werelden bij elkaar brengen en Kodi naar de Chromecast gaan streamen?

Eigenlijk is dit heel simpel, zoals ik je in het volgende stappenplan zal laten zien.

Heb je een Chromecast met Google TV? Ga dan direct naar de uitleg. Wil je Kodi streamen naar een Chromecast 3 of Ultra? Lees dan vooral verder.

Allereerst wil ik wel opmerken dat de Chromecast 3 of Ultra niet het meest ideale apparaat is om Kodi naar je tv te streamen. Andere oplossingen werken simpelweg beter en bieden een soepelere en kwalitatief hoogwaardiger ervaring. Lees hiervoor mijn andere artikel: Kodi op je tv afspelen, hoe doe je dat?

Het kan natuurlijk zijn dat de Chromecast je enige mogelijkheid is en dan is het zeker een goed alternatief. Je kunt Kodi vanaf verschillende apparaten naar je Chromecast streamen. Hieronder beschrijf ik de methode voor een Android telefoon en een laptop.

Kodi op de Chromecast met Google TV

Ben je de gelukkige eigenaar van een Chromecast met Google TV? Dan kun je Kodi gewoon op je Chromecast installeren. Kodi is dan als app beschikbaar in de Play Store. In dat geval wil ik je afraden om te casten, maar adviseren om direct te streamen via de app op het apparaat. Dat levert je namelijk een betere beeld- en geluidskwaliteit op.

Ik heb ook een handleiding voor het installeren van Kodi gemaakt. Die kun je volgen om snel met Kodi aan de gang te kunnen.

Heb je nog geen Chromecast? Lees dan ook: Welke Chromecast moet ik kopen?

Kodi naar Chromecast via Android

Zorg voordat je begint dat je de Kodi app en de Google Home app op je Android apparaat hebt geïnstalleerd.

 1. Open de Google Home app op je Android apparaat.
 2. Ga naar het menu en kies “Scherm/audio casten” en volg de aanwijzingen op het scherm om met je Chromecast te verbinden.
 3. Open de Kodi app.
 4. Start een video naar keuze.
 5. Klaar! Je video speelt nu af via je Chromecast en je Android apparaat.

Dit is de simpelste manier om Kodi via je Android telefoon of tablet naar de Chromecast te streamen. Het nadeel is dat het scherm van je apparaat ook aan moet blijven en je dus geen andere dingen op het apparaat kunt doen.

Kodi naar Chromecast via Chrome

De casting functionaliteit zit inmiddels al behoorlijke tijd ingebakken in Google Chrome. Via deze functie kun je eenvoudig Kodi vanaf je laptop naar je Chromecast streamen.

 1. Open Chrome en klik op het menu rechtsboven.
 2. Kies de optie “Casten…”
 3. Je kunt nu verbinden met je Chromecast.
 4. Klik op het kleine pijltje rechts naast “Casten naar”.
 5. Kies voor “Bureaublad casten”.
 6. Als het goed is zie je nu je complete bureaublad op je tv.
 7. Start Kodi en start een video naar keuze.

1 reactie op “Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.