Ga naar de inhoud

Kodi op je tv afspelen, hoe doe je dat?

kodi logo

De software van Kodi is fantastisch om thuis al je digitale films en series mee af te spelen. Dit kun je natuurlijk doen met je laptop of PC, maar je kunt Kodi ook via je tv gebruiken voor een optimale beleving van al je favoriete films en series!

Lees snel verder als je ook Kodi op je tv wil afspelen, maar nog niet weet hoe je dit voor elkaar krijgt.

1. Via je laptop

Heb je Kodi al draaien op je laptop en heeft deze ook een HDMI-aansluiting? Dan kun je direct al Kodi op je tv afspelen. Koppel de laptop met een HDMI-kabel aan je tv en zorg dat het beeld van je laptop op de televisie wordt getoond. Dit is de goedkoopste en simpelste manier om je films en series met Kodi op je tv te kijken. Enige nadeel is dat je tijdens het kijken je laptop niet kunt gebruiken.

Mocht je nog een oude laptop met HDMI hebben slingeren, dan kun je die natuurlijk ook permanent in je tv-meubel zetten. Kodi heeft in principe niet veel nodig, mijn laptop uit 2010 met een simpele Intel i3 mobile processor draait het programma vlekkeloos. Het is wel handig om er dan een draadloos toetsenbord met touchpad aan te koppelen. Dan kun je vanaf de bank je laptop besturen. Ik gebruik zelf naar volle tevredenheid de Logitech K400.

2. Met een Android TV box

Er zijn ook speciale video streamers waar je Kodi op kunt installeren. Deze draaien op Android. In sommige gevallen staat Kodi zelfs al vooraf geïnstalleerd. Je hebt hierin verschillend prijscategorieën, van enkele tientjes tot een paar honderd euro.

nVidia Shield TV Pro (2019) met afstandsbediening
  • De absolute topper is de nVidia Shield TV Pro, maar met een prijs van ruim boven de €200 is dit ook veruit de duurste optie. Naast films kijken, kun je op dit apparaat ook zeer goed gamen. Je kunt daarbij zelfs games vanaf je vaste pc naar je televisie streamen.
  • Ben je op zoek naar veel waar voor je geld? Dan kun je kijken naar een Chromecast met Google TV of een Xiaomi Mi Box S. In dat geval gaat mijn voorkeur uit naar de nieuwste Chromecast.

Weten waar je op moet letten bij aankoop van de juiste mediaspeler? Lees dan alles dat je wil weten over mediaspelers.

3. Op een smart tv met Android

Op steeds meer nieuwe smart tv’s draait Android als besturingssysteem. Aangezien er ook een Kodi app voor Android is, kun je deze ook op je tv installeren. Hierna kun je Kodi naar wens configureren en direct al je films en series op je tv afspelen. Streamen wordt bijna niet makkelijker dan dit! Mocht je toch al op zoek zijn naar een nieuwe televisie, kijk dan ook zeker naar de modellen met Android TV.

Wil je weten hoe je Kodi op je Android televisie installeert? Lees dan ook: Kodi installeren op je smart tv (in 5 simpele stappen)

4. Streamen naar je Chromecast

Hoewel dit niet de makkelijkste manier is, kun je wel degelijk Kodi streamen naar je Chromecast. De Google Chromecast 3 (2018) zelf koop je rond de € 40 en velen hebben het apparaatje al thuis voor het gebruik van Netflix en Spotify.

Op de nieuwste Chromecast met Google TV kun je Kodi als app installeren. Dat werkt een stuk prettiger. Weten hoe je dit simpel instelt? Lees dan snel: Kodi naar Chromecast streamen, zo simpel is het.

Weet je nog niet welke Chromecast je wilt hebben? Lees dan ook: Welke Chromecast moet ik kopen?

Chromecast met Google TV in drie kleuren

2 reacties op “Kodi op je tv afspelen, hoe doe je dat?”

  1. Hallo,
    Wat wanneer ik [films] van mijn computer naar T.V. wil streamen, moet ik dan Kodi op mijn computer en streambox instaleren ? [tv gaat niet meer]
    Gr. Jan

    1. Kodi hoeft alleen op je streambox te draaien. Je kunt dan de gedeelde bestanden van je computer afspelen op de streambox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.