Ga naar de inhoud

Personaliseer Kodi met skins en geniet van een nieuwe kijkervaring

kodi skin arctic zephyr reloaded

Welkom bij deze handleiding voor het gebruiken van skins in Kodi! Kodi is krachtige mediacentersoftware die je kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren met behulp van skins. Skins zijn ontworpen om het uiterlijk van Kodi te veranderen, waardoor het er anders uitziet en aanvoelt.

Er zijn tientallen skins beschikbaar voor Kodi, waardoor het soms moeilijk kan zijn om te beslissen welke je moet gebruiken. Gelukkig bieden de meeste skins enkele standaardfuncties en opties, zoals het wijzigen van de achtergrond, de lettertypen, de kleuren en de lay-out van het menu. Sommige skins hebben echter meer aanpassingsmogelijkheden en speciale functies die interessant kunnen zijn.

In deze handleiding laat ik je zien hoe je skins kunt installeren en gebruiken in Kodi. Ik begin met het bespreken van de verschillende manieren waarop je skins kunt downloaden en installeren. Daarna ga ik dieper in op de verschillende aanpassingsopties die beschikbaar zijn in de meeste skins. Ik zal je ook enkele populaire skins voor Kodi laten zien, hun voordelen en waar je ze kunt vinden.

Of je nu je Kodi-mediacenter een persoonlijke touch wilt geven of gewoon wilt experimenteren met nieuwe skins, deze handleiding is de perfecte start voor het gebruik van skins in Kodi. Laten we beginnen!

Installeren van een skin

Voordat je een skin kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren. Dit kun je doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Open Kodi en ga naar het hoofdmenu.
 2. Klik op “Instellingen” en ga naar “Interface”.
 3. Klik op “Skin” in het rechterdeel van het scherm en daarna op “Meer verkrijgen…”.
 4. In het venster dat wordt weergegeven, vind je een lijst met beschikbare skins. Kies een skin en klik op de naam om deze te downloaden en installeren.
 5. Wacht tot de skin is gedownload en geïnstalleerd, je krijgt dan de vraag of je de nieuwe skin wil blijven gebruiken.
kodi nieuwe skin installeren
Klik op “Meer verkrijgen” om andere skins te downloaden

Aanpassen van skin-instellingen

Veel skins hebben specifieke instellingen die je kunt aanpassen om het uiterlijk van de skin aan te passen aan je wensen. Hier is hoe je de instellingen van een skin kunt aanpassen:

 1. Open Kodi en ga naar het hoofdmenu.
 2. Klik op “Instellingen” en ga naar “Interface”.
 3. Klik op “Skin” in het rechterdeel van het scherm en selecteer “Configureer skin”.
 4. In het venster dat wordt weergegeven, vind je de instellingen voor de actieve skin. Aanpassingen die je kunt maken, zijn bijvoorbeeld de achtergrond, de kleur van de tekst en de lay-out.
 5. Maak de gewenste aanpassingen en ga terug naar het homescherm om de instellingen te bekijken.

Een andere skin activeren

Nadat je een skin hebt geïnstalleerd, kun je deze selecteren en gebruiken in Kodi. Als je toch terug wilt naar een andere skin, dan kan dat. Hier is hoe je een skin verandert:

 1. Open Kodi en ga naar het hoofdmenu.
 2. Klik op “Instellingen” en ga naar “Interface”.
 3. Klik op “Skin” in het rechterdeel van het scherm.
 4. Selecteer de skin die je wilt gebruiken uit de lijst met beschikbare skins.
 5. Klik op “Ja” om de skin te activeren.

Terugzetten naar de standaard skin

Als je niet tevreden bent over de skin die je gebruikt, kun je op elk moment terugkeren naar de standaard skin van Kodi. Hier is hoe je dat doet:

 1. Open Kodi en ga naar het hoofdmenu.
 2. Klik op “Instellingen” en ga naar “Interface”.
 3. Klik op “Skin” in het rechterdeel van het scherm.
 4. Selecteer de standaard skin “Estuary” uit de lijst met beschikbare skins.
 5. Klik op “Ja” om de standaard skin te activeren.

Let op: sommige skins hebben specifieke instellingen of extra functies die niet beschikbaar zijn in de standaard skin. Houd er rekening mee dat je gegevens of instellingen moet corrigeren wanneer je terugkeert naar de standaard skin.

5 populaire skins

Confluence

Dit is de standaard skin van Kodi voor versie 17 en biedt een eenvoudige en overzichtelijke interface. Het is gebruiksvriendelijk en biedt snelle toegang tot je media-inhoud. Deze skin is nog steeds erg populair onder gebruikers.

Meer over Confluence

kodi skin confluence
Confluence skin voor Kodi

Estuary

Dit is de huidige standaard skin van Kodi en is ontworpen om eenvoudig en gebruiksvriendelijk te zijn. Het biedt een moderne interface en is volledig aanpasbaar. Het is ook snel en responsief. Dit is een perfecte skin als je geen behoefte hebt aan veel poespas.

Meer over Estuary

kodi skin estuary
Estuary skin voor Kodi

Aeon Nox: SiLVO

Dit is een populaire skin met veel opties voor aanpassingen. Het biedt een moderne en aantrekkelijke interface met veel visuele effecten. Het biedt ook veel configuratie-opties, waaronder de mogelijkheid om widgets toe te voegen en de indeling van het menu te wijzigen.

Meer over Aeon Nox: SiLVO

kodi skin aeon nox silvo
Aeon Nox: SiLVO skin voor Kodi

Arctic Zephyr: Reloaded

Dit is een populaire skin met een strakke look and feel. Het biedt veel aanpassingsopties, waaronder de mogelijkheid om de achtergrond en icoonstijl aan te passen. Het biedt ook een handige gebruikersinterface met veel verschillende opties om je bibliotheek weer te geven. De focus ligt naar flexibiliteit ook op performance, dus ook lichtere mediaspelers kunnen deze skin zonder haperingen draaien.

Meer over Arctic Zephyr: Reloaded

kodi skin arctic zephyr reloaded
Arctic Zephyr Reloaded skin voor Kodi

Rapier

Dit is een skin die zich richt op het bieden van een simpele interface. Het biedt meer mogelijkheden dan Confluence, maar heeft wel de eenvoud ervan behouden. Deze skin geeft ook informatie over aankomende releases van films en afleveringen.

Meer over Rapier

kodi skin rapier
Rapier skin voor Kodi

Conclusie

En dat was mijn handleiding voor het gebruik van skins in Kodi. Ik heb laten zien hoe je skins kunt downloaden en installeren, en waar je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Ik heb ook enkele van de populairste skins voor Kodi laten zien.

Met deze handleiding zou je nu in staat moeten zijn om Kodi volledig aan te passen aan je eigen stijl en voorkeuren. Of je nu een moderne en aantrekkelijke interface wilt, of een eenvoudige en overzichtelijke gebruikersinterface, er is altijd wel een skin die bij je past. Probeer verschillende skins uit en ontdek welke het beste bij jou past.

Wil je meer leren over Kodi? Bekijk dan ook mijn uitgebreide handleiding. Ben je op zoek naar een goede mediaspeler? Bekijk dan ook mijn favoriete mediaspelers voor Kodi.

Hopelijk heeft deze handleiding je geholpen bij het gebruik van skins in Kodi. Veel plezier met het personaliseren van je mediacenter en het ontdekken van nieuwe skins! Wat is jouw favoriete skin?

Tags:

4 reacties op “Personaliseer Kodi met skins en geniet van een nieuwe kijkervaring”

 1. De beste skin is geen skin.
  Kodi werkt het best zonder skin of build.
  Skins geven vaak problemen, maken Kodi trager en je hebt een skin nergens voor nodig!

 2. Wat voor problemen bedoel je dan? Ik maak al jaren gebruik van verschillende skins en bij de populaire skins heb ik nog nooit noemenswaardige problemen gehad. Als je met nieuwe skins aan de slag gaat loop je een risico dat de boel nog niet uitontwikkeld is, maar bij de skins in mijn lijstje is daarvan geen sprake. Die gaan in verschillende vormen al jaren mee.

  Trager? Ja, daar heb je op zich een punt, maar veel hardware is tegenwoordig krachtig genoeg om zelfs de zwaarste skins soepel te laten draaien. En anders is de standaard skin nog steeds een prima lichtgewicht skin.

  Maar goed, ieder zijn voorkeur natuurlijk. Ik vind het leuk om hier mee te stoeien en alles naar mijn voorkeuren te tweaken. Dat is ook het mooie van Kodi, je kan er (bijna) alle kanten mee op. 🙂

  1. Het feit is dat het nogal snel problemen oplevert en het inderdaad trager wordt.
   En waar gebruik je Kodi voor, juist om films en series te bekijken, daarom is een skin helemaal niet nodig.

   1. Welke problemen ben jij tegengekomen bij het gebruik van skins? Daar ben ik nieuwsgierig naar, omdat ik ze zelf niet ervaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.